10462
Book
In basket
Niezwykła książka, łącząca najróżniejsze przepisy na polskie dania z naszą literaturą piękną, od zawsze pełną kulinariów. Wyjątkowa historia kuchni, obyczajów przy jedzeniu, prozy i poezji, od staropolszczyzny po współczesność. Literacko od Reja, Kochanowskiego i Paska, po Miłosza i Szymborską (wiersz o cebuli). Kulinarnie od duszonych prawdziwków z winem, przez słynny bigos z Pana Tadeusza, po gołąbki z kaszą gryczaną i pączki. Do czytania i gotowania!
Availability:
Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Publ. klubu Świat Książki nr 5943.
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 242-243. Indeks.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again